Luk vindue

Indre dæmoner

Morten Dürr & Erik Petri (ill.)  : Dæmonen fra Notre Dame. 85 sider. 144 kr. Alinea.

Af DAMIÁN ARGUIMBAU

Rune er vokset op i en familie, der var med i en religiøs selvmordssekt. Rune undgik lige akkurat at være med i familiens selvmord, men han føler sig frygtelig skyldig over, at han ikke nåede at redde sin lillebror.
Mange år senere bor Rune hos en plejefamilie og skal på en klassetur med 7. klasse til Paris. Rune er en meget indadvendt dreng, som ikke taler meget med sine klassekammerater. Men pigen Felicia er temmelig insisterende under den lange bustur, og får til sidst Rune til at åbne sig en smule. I Paris går det dog helt galt, for på en mærkelig måde får Rune vækket gargoylen Azull til live, da de besøger Notre Dame-kirken. Azull er djævelen selv, der vil hente Rune, så han kan forenes med sin familie.
Azull forfølger Rune og viser sig i skikkelse af den irriterende Emil. Andre gange forvandles Azull til klasselæreren. Og måske endda til Felicia? Rune skal være på vagt og bliver nødt til at sove med en kniv. Så meget, som han nu tør sove.
Azull er overalt, og snart er virkelighed ikke til at skelne fra fantasi.
En meget uhyggelig gyser for især 10- 13-årige drenge.
Også Erik Petris illustrationer gør, at uhyggen får lov til at brede sig i kroppen under læsningen.

Anmeldelse tidligere bragt den 30-12-2011 i Weekendavisen

© Damián Arguimbau

NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret