Luk vindue

Mayday på Mars

Lars Bøgeholdt Pedersen: Mayday Mars. 66 sider, 140 kr. Alinea

Af DAMIÁN ARGUIMBAU

Her er andet bind i actionserien om drengen Mark, der flytter til Mars med sin far. Mark bor i en fremtid, hvor klimaforandringerne har gjort Jorden vanskelig at bo på. Marks bedste ( voksne) ven, Joe, døde i en eksplosion, lige før de flyttede. I rumfærgen på vej til Mars møder Mark den hemmelige politiagent, Walter. Han fortæller Mark, at Joe ikke alene er i live, men oven i købet er om bord på rumfærgen.
Som læser undrer man sig lidt over, at en såkaldt hemmelig agent afslører så meget. Og at han endda siger det så højt, at de, der sidder tæt på, kan høre det hele. Det virker ikke troværdigt.
Landingen på Mars går ikke som planlagt. Rumfærgen nødlander på den uheldige side af Mars, som har været brugt som fængsel for uønskede jord-forbrydere. Og så må Mark, hans far Walter og den genopdukkede Joe i gang med at redde passagererne fra de pirater, der kommer for at overfalde de overlevende.
Undervejs møder de også andre fanger, som de prøver at redde.
I Mayday Mars er actiondelen skruet så højt op, at det bliver for meget af det gode. Første bind havde bedre styr på balancen.

Anmeldelse tidligere bragt den 01-06-2012 i Weekendavisen

© Damián Arguimbau

NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven, idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret